2014 m. gegužės 25 d., sekmadienis

Karštis, susitelkimas ir laimėjimo strategijos pamatai





        Karštis trukdo susitelkti. Turiu pati sau priminti 11 Dienos optimizavimo principų ir kartoti išmoktas pamokas. Taip pat, norėdama atsikratyti keistų apmąstymų ir koncentruotis į čia ir dabar, mąstau pozityviai. Vasara gerai, bet karštis toks sunkus, rodos, suslėgs tave lyg kokį vabalą.

        Pagaliau atslenka debesis ir galima tikėtis lašelio gavaus lietaus. Gera rytais stebėti kažkur lėtai, bet užtikrintai keliaujančias sraiges. Gražu. O paukščių giesmės! Esu dėkinga savo sūnui, kuris leido man suprasti, kad rytai yra pasakiško grožio. 

      "Didžiausios sėkmės galima tikėtis iš visai netikėtų veiksmų. <...> Netikėtumas demoralizuoja konkurentą. <...> Mes galime būti stipresni už priešą. Tačiau, jeigu mes jo nepažįstame geriau nei jis save, jeigu savo pajėgas ir išteklius išskaidome <...> jeigu mus puola netikėtai - esame pasmerkti pralaimėti." (Vasconcellos e Sa, 2008).

         Įvertinus savo galimybes, susitelkus ir pasinaudojus tinkama taktika galima įtvirtinti savo konkurencinį pranašumą. Taigi, kas išdrįsta, tas laimi.


        

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą