2013 m. lapkričio 10 d., sekmadienis

Sakmės apie jėgą ir pergales




     "Vidinis dialogas laiko mus prispaustus prie žemės. Pasaulis yra toks ar anoks tik todėl, kad mes įsikalbame, kad jis toks ir anoks. Vartai į magų pasaulį atsiveria tada, kai karys išmoksta sustabdyti vidinį dialogą" (Castaneda, 2008).

       Žmogus jau taip sutvertas, kad jam lemta nuolat mokytis ir panirti į nesuvokiamus pasaulius.  Kaip mūsų keturmetis pasakė - "<...> o tų saulių gi begalės". Praeitis - tai nustatyti atramos taškai ketinimams. Pasirinkus tikslus ir ketinimus priimami sprendimai. "Tikras sprendimas reiškia paprastą dalyką - tai, kad atmetami kiti sprendimai" (Taylor, 2010). Pasitraukti iš ten, kur šiuo metu esame, gali lemti būtinybę ko nors atsisakyti. Tai nėra lengva, bet pasikliovus valia ir savimi - įmanoma. 

      Vakar su vaikais lankydamasi bibliotekoje sutikau labai nepakančių žmonių, gaila, kad tokių žmonių vis daugėja. Žinoma, geriausias ginklas - šypsena, tačiau tądien man jos trūko. 
"Kai pasiekiama vidinė ramybė, visa kas tampa įmanoma. Vidinis dialogas liaujasi taip pat, kaip ir prasideda - valios veiksmu" (Castaneda, 2008)

      Reikia peržiūrėti, kur manoji valia slepiasi savaitgalį ir pasitikrinti kelio kryptį ir tikslus. Vis dar mokausi ir tobulėju planuojant laiką. Kai per dieną sulaukiu bent trijų dvimečio mažylio klausimų apie mano sakinių rašymą (taip suprantamai vaikams vadinu savo mokslus), važiavimą į universitetą ar biblioteką, dar tvirčiau suprantu - kad laikas yra Dovana. Ir ja reikia mokėti naudotis ypač skrupulingai. Užduočių ir veiksmų hierarchija leidžia vertinti save ir pajusti tam tikrą saugumą.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą