2013 m. kovo 26 d., antradienis

Kino pavasaris 2013: Kvartetas


Kino pavasaris 2013, "Kvartetas"


   Kino pavasario 2013 Atidarymo fimas "Kvartetas" tai muzikalios komedijos apie keturis senstelėjusius operos solistus pagal scenaristo Ronaldo Harwoodo („Oskaro” premija už dramą „Pianistas“) pjesę debiutas. 2012 m. Toronto kino festivalyje pirmą kartą parodytas filmas buvo pasirinktas San Sebastiano kino festivalio uždarymo ceremonijai.

   Režisierius Dustinas Hoffmanas apie filmą "Kvartetas" (2012) taikliai teigia - "Kažkas kažkada pasakė: „Senatvė – ne džiaugsmas.“ Kai kūnas ima senti, tampi pažeidžiamesnis, bet visuomet tikėjau, kad siela auga. Man septyniasdešimt penkeri ir, jei pasisekė tiek sulaukti, gali nutikti trys dalykai: gali augti, gali regresuoti arba likti toks pat. O tai, manau, tas pats, kas regresuoti. Bet augti įmanoma."

  Įspūdingi choristų senatvės rūmai didingo parko apsuptyje, kiekvieno tarsi nerūpestingai pateiktos asmeninės dramos ir išlaikytas nuolatinis žiūrovo dėmesys filmo metu kuria lengvos, tačiau įtaigios, optimistinės ir augančios senatvės realiją.

  Filmo humoras, nuostabi ir įtraukianti Muzika, linksmas klegesys nuteikė itin smagiam vakarui. Sveikas požiūris į gyvenimą, operos iškilmingumas ir iškalbingos artistų patirtys kalbėjo už save, ir palaikė optimistinį požiūrį į gyvenimą. Gera gerti geras emocijas, todėl rekomenduoju pusantros valandos nepaprasto muzikalumo ir jaukaus angliško santūrumo derinį.


Plačiau IMDB.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą