2012 m. kovo 6 d., antradienis

Mylimas "Kino pavasario" festivalis jau čia pat!


  Jau daugiau nei dešimtmetį kasmet laukiu "Kino pavasario". Smagus tas laukimas, filmų rinkimasis, bilietų žvalgyba. Pranešime spaudai skelbiama, kad tarptautinis festivalis šiais metais žiūrovus pasitiks su beveik 200 filmų programa ir gausybe renginių - puiku, bet taip sunku išsirinkti ir neprašauti pro šalį. Nebe tie studijų laikai, kai galėjau eiti, kad ir į dvidešimt filmų iš eilės ir pati nuspręsti geras filmas, ar nelabai. Turiu daugiau pareigų, tad ir laiką tenka planuoti atidžiau.
  Filmus kaip ir knygas - labai mėgstu. Nuostabu pasinerti ir išgyventi kitas istorijas, pamiršti savus rūpesčius arba į juos imti žiūrėti kitomis akimis. Ko gero neapsiriksi nusprendęs pamatyti Atidarymo ir Uždarymo filmus, kurie, be abejo, parinkti plačiam auditorijos ratui, žinomų režisierių ir susirinkę aibę apdovanojimų. Režisierius Romanas Polanskis ir rašytoja Yasmina Reza gavo „Cezarį” už geriausią adaptuotą scenarijų komedijai „Kivirčas” (Carnage), kuri kovo 15 dieną iškilmingai atidarys festivalį „Kino pavasaris”. Siužeto linijos artimumas realiai, gyvenimiškai situacijai imponuoja iškart, žymūs aktoriai, IMDB vertinimas palankus - 7,5. Manau, vertas dėmesio filmas.
  Akys užkliuvo ir už festivalio uždarymui režisieriaus Frédéric Beigbeder skirto filmo "Meilė trunka trejus metus" pagal to paties pavadinimo knygą. Knygą kažkada seniai tikrai skaičiau, bet siužeto linija neįstrigo, o gal noras ignoruoti tokį ambicingą ir kategorišką pavadinimo teiginį nugalėjo. Šio filmo IMDB reitingas neįspūdingas - 5,9. Bet norėčiau filmą pamatyti. 
  Smagus ir geros nuotaikos turėtų būti Sylvain Estibal režisuotas "Gazos paršiukas" (Prancūzija, Vokietija, Belgija; IMDB - 6,9), jautrios temos nagrinėjamos Eric Toledano, Olivier Nakache filme  "Neliečiamieji" (Prancūzija; IMDB - 8,4).
  Festivalio filmai suskirstyti į programas: „Horizontai“, „Meistrai“, „Kritikų pasirinkimas“ ir kt. leidžia lengviau pasirinkti filmus, tačiau kol kas išstudijuota tik menka dalis festivalio repertuaro. O kaip filmus renkatės Jūs?
  Kartais pavydžiu kino kritikams - kokia žavi galimybė peržiūrėti sunkiai įsivaizduojamus kiekius filmų - nuostabu! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą