2012 m. kovo 3 d., šeštadienis

"Disney on ice" - pasakiškas laimingų princų ir princesių kostiumų spindesys


   Kokia galinga yra reklama ir minia! Neplanavau žiūrėti "Disney on ice" šou, nors per televiziją šaukė anonsas ir dauguma pažįstamų bei draugų planavo keliauti į areną. Girdėjau, kad pasirodymas puikus.  Tiesiog pasidaviau srovei ir mudu su beveik trimečiu sūnumi atsidūrėme žiūrovų kėdėse. Po pasirodymo prisimiau, kas yra marketingas. Marketingas – tai socialinis ir valdymo procesas, kai asmenys ar jų grupės įgyja tai, ko reikia jų norams ir poreikiams tenkinti, kurdami, siūlydami ir mainydami turinčias vertę prekes bei paslaugas su kitais vartotojais (Kotler, 1994). Šiuo atveju žiūrovai buvo įtikinti, kad spektaklis yra kokybiškas, o, ar tai teisybė, patvirtintų, ar paneigtų tik šios sporto šakos profesionalai. Labai mėgstu dailųjį čiuožimą, tad mėginau įžvelgti tam tikras šokėjų figūras, bet suktukų neskaičiavau. :)
  Tiesą pasakius, aš visada susiduriu su tokiu reiškiniu, kai renginys, knyga ar filmas siaubingai išliaupsinamas ir tu tikiesi kažko tokio, todėl įvykiui pasibaigus jautiesi turįs tam tikrų nepateisintų lūkesčių nuosėdų. Todėl mėginsiu įvardinti, ko aš pasigedau arba, ko aš tikėjausi.
  Pirmiausia derėtų pabrėžti, kad dviejų valandų trukmės pasirodymas iš esmės neprailgo nei man, nei sūnui. Tai - jau puiku. Antra, kostiumai nuostabūs net ir iš labai toli. Ir be abejo įspūdingos dekoracijos: milžiniškas krioklys, didžiulė spindinti daugiau nei 2 tūkst. lempučių papuošta Pelenės karieta, 11,5 metrų aukščio ir 30 metrų ilgio ugnimi spjaudantis drakonas, įspūdinga Ragana, jei neklystu sodriu, puikiu L.Kalpokaitės balsu. Tiketos teigimu, P.Morse apšvietimui sukurti prireikė 650 darbo valandų, kita vertus, na, tai tiesiog normalaus keturių mėnesių darbo rezultatas. Gražu.
 Nėra lengva įvardinti, ko trūko spektakliui, kad manyje nebūtų likę nepateisintų lūkesčių, kai trupė iš tikrųjų yra stipri - savo veikla JAV užsiimanti per 30 metų. Manau, kad bandymas įtikti ir mažam ir dideliam žiūrovui iš esmės pavykęs, nes sūnus net nesuprato, kam reikalinga pertrauka, norėjo, kad šou tęstųsi. Antroji pasirodymo dalis, buvo įsimintinesnė dėl minėtų triukų (drakono spjaudymąsis ugnimi ir pan.), pirmojoje dalyje jų pasigedau ir link pertraukos jau ėmiau nuobodžiauti. O dar ir sėdėjome ganėtinai nepatogiai ir toli - vertės žiūrėjimui tai neprideda. Berniukui labiausiai patiko auksaplaukė - mielai būtų žiūrėjęs ilgesnį jų šokį. Žinoma, princų ir princesių tema artimesnė mergaitėms, tad, neabejoju, kad mašinos būtų sulaukusios entuziastingesnės sūnaus reakcijos.
  Kita vertus pasakos išlieka pasakomis su laiminga pabaiga, nesvarbu ar jų autorius Disney ar tai tiesiog paprasta pasaka prieš miegą. Gera tikėti ilgai ir laimingai.
  




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą